• Evenemang idag
Söndag
21
Juli 2019
Skellefteå

Emigranterna från Yttervik

”Det enda man kunde göra var att gifta sig. Men då var man inte längre fri. I USA, där kunde man vara fri. Och vi hade roligt! ” Så berättade Cecilia Nelson om det val hon gjorde i unga år att lämna sin hemby Yttervik och emigrera till USA - som så många andra i Sverige gjorde i början av 1900-talet. På ålderns höst kom hon tillbaka och berättade då livfullt för sina släktingar om livet som emigrant. Berättarvandringen startar vid huset som Cecilia och hennes två syskon växte upp i. Huset, med interiör från början av 1900-talet, foton och berättelser tar oss tillbaka i tiden.
På lättgångna skogstigar går vi ner till Nilsviken och de gamla båthus som vilar där med båtar, fiskeutrustning och minnen från förr. Samling i Norra Yttervik 135. Berättarna är Barbro och Karin Viklund.
Sommarens berättarvandringar visar upp dolda sidor av platserna som omger oss. Varje söndag under sommaren kan du uppleva en ny berättarvandring. Vandringarna börjar kl. 14.00 och tar ca en timme om inte annat anges. Barn under 12 år går gratis om inte annat anges, men behöver fribiljett som bokas på Skellefteå Turistcenter p.g.a. begränsat antal biljetter.
Alla vandringar sker på egen risk.
Tid: 14-16.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

55 st

har besökt evenemanget på Skellefteå.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Skellefteå). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Emigranterna från Yttervik, Skellefteå

POPULÄRT I Skellefteå JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Skellefteå.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Skellefteå. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti