• Evenemang idag
Söndag
3
November 2019
Hallen Skellefteå

Jag skulle då gå vid första slaget

På en promenad i mitten av april möts Lena Stenvall och Matilda Kjellmor och säger ”vi måste göra nått”. Tidigare i vinter har Lena gästat Matilda i Kvinnorkspodden* och har där berättat om mäns våld mot kvinnor och konsekvenser av våldet. Vi konstaterar på den där soldränkta trottoaren att det var något som sattes igång när vi spelade in podden, en inre eld som tändes och att vi båda nu känner ett behov av att fortsätta jobba med det. ”Visst kan vi ta ett möte efter midsommar” säger vi innan vi skiljs åt.
Men vi kunde inte vänta utan började arbeta direkt Matilda genom att skriva en monolog och Lena genom att skriva en föreläsning. Det kommer att bli en föreläs/ställning som har premiär i september.
Våld är ett komplext ämne – det behöver förstås och förklaras för att det ska upphöra- vi gör det på de vis vi kan. Matilda gestaltar en personlig tragedi. Lena genom att förklara våldets struktur.
När vi öppnar upp och börjar prata om våld så kommer saker att förändras- det är vi ett bra exempel på.
Vi vill att vår föreläs/ställning ska göra skillnad, att när en går hem finns behovet att fortsätta prata, lyssna på en pod, samtala i fikarummet på jobbet, ställer den där frågan till någon som behöver, säger ifrån när någon skämtar nedlåtande, helt enkelt börjar göra annorlunda. Kunskapen finns och nu är det tid att göra annorlunda.
”Jag skulle då gå vid första slaget” är ett projekt som Lena och Matilda driver i egen regi med visst stöd av studieförbundet SENSUS. Föreläs/ställningen kan spelas både som offentlig föreställning men passar lika bra på arbetsplatsträffar, i föreningen eller på gymnasieskolan för att väcka diskussion om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation.
I tystnad lever våldet - därför pratar vi.
Medverkan, idé och manus: Lena Stenvall och Matilda Kjellmor
Regiöga: Theresa Eriksson
Scenografiöga: Astrid Maya
Facebook: Jag skulle då gå vid första slaget
Onumrerade platser på Hallen Nordanå.
Antal platser: 150 stycken.
Föreställningen är 55 minuter, ingen paus.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Hallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jag skulle då gå vid första slaget, Hallen

POPULÄRT I Skellefteå JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Skellefteå.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Skellefteå. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November