• Evenemang idag
Lördag
11
September 2021
Sara Kulturhus Skellefteå

The Wannadies

Rullstolsplatser bokas hos Ticketmaster Call Center 0776-70 77 77
THE WANNADIES ÅTERVÄNDER TILL SCENEN, MED KONSERT PÅ SARA KULTURHUS!

THE WANNADIES
“Can´t Kill the Musikk”.
Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släppte sin första singel på 18 år - mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Aldrig har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.
I hemstaden Skellefteå kommer bandet ha äran att inviga inte bara nya festivalen Summertime Music And Life Festival på sommaren utan också Sara Kulturhus. Att hemstaden betyder mycket har väl ingen tvekat på efter att ha hört superhiten "My Hometown".
The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska
indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, "Shorty" och "Hit" nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan.
”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo +
Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skellefteåartistens Mika Johansdotters färska version.
2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album ”Before & After”. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singeln släppts. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen
Men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika
mycket en familj som ett band.
De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.
Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring;”You can´t kill the music, pop the rock, can´t make a good thing stop”.
– Det är 32 år sedan vår allra första spelning; Nicaragua-galan på Norrhammarskolan i Skellefteå -
Vi kände att det var dags igen..
/ Pär Wiksten The Wannadies
Insläpp: kl.19.30
Spellängd: ca. 1.15
Efter ett speciellt 2020, så inleder vi 2021 i en något mer positiv anda, och släpper
biljetter till The Wannadies konsert 11 september på Sara Kulturhus kl 00:00 på
nyårsnatten!
Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer och restriktioner kring pandemin. Våra besökare och medarbetares säkerhet och hälsa är alltid högsta prioritet och vi gör allt vi kan för att våra arrangemang ska vara en så trygg plats som möjligt.

Biljetter & tider

Lördag 11 September 2021 21:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Sara Kulturhus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Wannadies, Sara Kulturhus

POPULÄRT I Skellefteå JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Skellefteå.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Skellefteå. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober