Torsdag
7
December 2023
Sara kulturhus Scen 1 Skellefteå

GREATEST 80´S - EN JULSHOW MED BARA HITS

Greatest 80s är en julshow med bara hits, framförda av de artister som toppade Trackslistan med dem under 80-talet. I och med att turnén äger rum under en månad från 17/11 till 17/12 bjuds även på en och annan jullåt.
”Publiken kommer att slungas tillbaka till folkparkskvällarna när man hoppade, dansade och sjöng med till sina idolers hits. Med originalartister som Magnum Bonum, Mikael Rickfors, Dan Hylander, Ankie Bagger, Sha-Boom, Lasse Lindbom Band, Snowstorm och Katrina (ex The Waves) är Greatest 80s den största 80-talsturnén som någonsin har gjorts i Sverige, medräknat de turnéer som genomfördes under 80-talet” säger Peter Besterman, turnéproducent på Besterman AB.
Sha-Boom var det sena 80-talets kungar på Trackslistan. Med Peo Thyrén, från Noice, och den norske tonåringen Dag Finn i spetsen exploderade de på stjärnhimlen med genombrottslåten Don't Steal My Heart Away. Succén följdes upp med landsplågan och megahiten R.O.C.K. samt Gessle-skrivna Let's Party. Efter att ha inte ha spelat tillsammans på många år gör nu stjärnorna från Sha-Boom en exklusiv återförening på konserthusturnén Greatest 80s.
Dan Hylander kopplade ett järngrepp om livepubliken med låtar som Farväl till Katalonien 1981, och några år senare med Skuggor i skymningen och Svart kaffe. Malmö-sonen är sig lik än idag och är fortfarande lika älskad av en trogen publik över hela landet.
Framgångssagan för Magnum Bonum började redan 1978 med Skateboard, och bandet fortsatte att vara en av de största attraktionerna i folkparkerna en bra bit in i 80-talet med låtar som Loverboy, Hög hatt och Marie. De drar än idag en stor publik på sina turnéer runt om i Norden.
Med Sommarnatt fick Snowstorm en av 80-talets allra mest älskade låtar, och den har fortsatt att leva kvar och spelas år efter år. Gruppen följde upp med framgången med hits som Vårstämning och Hon älskar snabbt och firar snart 50 årsjubileum. De har ända sedan starten turnerat flitigt, och allra mest har de goa göteborgarna synts på Västkusten. Nu kommer de under en intensiv månad bjuda publik i hela Sverige på sin rock av bästa märke.
Ankie Bagger började som dansare och körsångerska bakom Lili & Susie. Efter att ha erbjudits ett skivkontrakt spelade hon in People Say It's in the Air, som Herreys tidigare hade spelat in på svenska. Det var inget hinder för att Ankie skulle få en jättehit, och pryda väggarna på tusentals tonåringars rum. Framgången ökade till lavinstyrka med Where Were You Last Night och covern på Kiss discodänga I Was Made For Lovin' You.
Lasse Lindbom Band är husband på Greatest 80s och bjuder förstås även publiken på sina mest älskade låtar. Inför julen är Tänd ett ljus, som Lasse gjorde med Triad, given. Kom och värma dig passar bra när snön yr runt knutarna, och Ännu doftar kärlek, som han skrev tillsammans med Marie Fredriksson, har blivit en nutida klassiker.
Mikael Rickfors är den artist i startfältet som har haft den längsta karriären och de största
internationella framgångarna, som sångare i engelska The Hollies. Under hela 80-talet var han en av Sveriges allra största artister, med hits först på engelska och sedan ännu större på svenska. Låtarna som spelades allra mest, och har kommit att bli klassiker, är Vingar och Som stormen river öppet hav. När han gör sin fina tolkning av Percy Sledge soulklassiker When a Man Loves a Woman är inget öga torrt.
Katrina, som först blev en världsstjärna med sitt band Katrina & The Waves och den internationella superhiten Walking on Sunshine, är utan tvekan showens största stjärna. Trots att det hade hunnit bli 90-tal när hon vann Eurovision Song Contest med Love Shine A Light, så kommer hon inte undanhålla er den godbiten heller. Den känns mäktigt att kunna toppa den här 80-talsbakelsen med en riktig världsstjärna!
”Det här kommer bli en otroligt rolig månad för oss artister, och det är jag övertygad om att publiken kommer märka av. Vår glädje kommer smitta av sig och synas och höras på scenen. Många av oss artister har känt varandra i 40 år, så det här kommer bli som en sorts sista natten med gänget för oss” säger Peo Thyrén.
Åldersgräns: 13år!
Föreställningslängd: CA 2h20min, inkl. paus.
Arrangör: www.besterman.nu

Bra att veta inför ditt besök:
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget. Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hiss: finns vid trapphus B, vänster sida.
Rullator: placeras utanför ingång, personal på plats finns tillgängliga om du behöver hjälp.
Rullstolsplatser:
Scen 1 har 6st rullstolsplatser på rad 22: plats 710, 711, 712 (B2) och plats 719, 720, 721 (A2). Ledsagare ingår i biljetten för rullstolsplats. Observera att ledsagare sitter på vanlig stol snett bakom rullstolsplatsen.
Samtliga rullstolsplatser nås via hiss vid trapphus B. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.

Biljetter & tider

Torsdag 7 December 2023 19:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Sara kulturhus Scen 1). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. GREATEST 80´S - EN JULSHOW MED BARA HITS, Sara kulturhus Scen 1

POPULÄRT I Skellefteå JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Skellefteå.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Skellefteå. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November