Söndag
24
Mars 2024
Sara kulturhus Scen 2 Skellefteå

Storband på svenska

– Skellefteå Big Band spelar Evert Taube och svenska jazzklassiker.
Evert Taubes musik har vi ju alltid nära våra hjärtan och den har i mångt och mycket definierat vårsvenska sommar, med låtar som Calle Schewens vals, Sjösalavals, med flera.

Och nu, mitt i den snöiga vintern, kan Skellefteå Big Band bjuda in till en konsert med Taube i storbandstappning!
Och inte nog med det – vi spelar också låtar förknippade med några av våra största svenska jazzhjältar.
Sångsolister är Hans-Olov Furberg, bördig från Skellefteå, och vår egen Ulrica Lundmark. Bandet leds av Åsa Granlund Jonsson.
Konsertens gästsolist Hans-Olov Furberg har sina rötter i Skellefteå. Efter utbildning vid musikhögskolan i Piteå har han arbetat med musik och kultur i många former, både som lärare, kompositör, pianist och sångsolist. Han är en välkänd musikprofil i Västernorrland, där han varit bosatt och verksam sedan 1990-talet.
Arrangemangen på melodier av Evert Taube uppfördes med Hans-Olov som solist för första gången våren 2023.
Skellefteå Big Band startades på slutet av 1950-talet, då aktiva musiker i stan samlades under ledning av saxofonisten Thure Viklund. På 1980-talet leddes bandet Nisse Ericsson, som också var musikskolans rektor vid den tiden. Efter några års uppehåll startades bandet i sin nuvarande tappning 1988/89, då med Dick Grubbström och Hans Westman som ledare. Senare var Elmer Granlund ledare under många år, liksom Thomas Nyström. Idag är det Åsa Granlund Jonsson som håller i taktpinnen och ser till att svänget hålls på högsta nivå.
Bandet har alltid vårdat den klassiska storbandsrepertoaren, med låtar av Basie, Ellington, etc. Men moderna arrangemang finns det också gott om i mappen. Dessutom många av de fina lokala arrangörerna Nisse Ericsson och Dick Grubbström.
Bland solister om framträtt med bandet kan nämnas Putte Wickman, Hayati Kafé, Sharon Dyall, Ann-Kristin Hedmark, Claes Janson, Peter Getz, Christina Gustafsson, Joel Nunez, med flera.

Biljetter & tider

Söndag 24 Mars 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Sara kulturhus Scen 2). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Storband på svenska, Sara kulturhus Scen 2

POPULÄRT I Skellefteå JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Skellefteå.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Skellefteå. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari