I sommar får alla fiskesugna barn och ungdomar i Skellefteå gratis fiskekort.

Nu lanserar Skellefteå kommun nya Ungdomsfiskekortet till alla skelleftebor under 16 år. Med kortet ges möjligheten att fisk helt gratis inom femton fiskevårdsområden i kommunen och flera hundratals fiskevatten.

- Syftet med kortet är att främja fiskeintresset bland barn och unga. Fiske är dessutom mycket mer än bara själva fångsten. Det är en gren av friluftslivet och ett sätt att umgås, uppleva naturen och koppla av, säger Johannes Lindberg, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

- Med ett fiskekort som gäller i så många områden vill vi också ge ungdomarna möjlighet att utforska nya fiskevatten och uppleva den stora bredd av fina fiskevatten som våra lokala fiskevårdsområden erbjuder.

Ungdomsfiskekortet finns att lösa ut på Skellefteå Turistcenter och gäller ett kalenderår. På www.skelleftea.se/fiske hittar du sedan allt du behöver veta om kortet och lite till.

- Där finns information om fiskevatten, arter, fisketips, tillgänglighet och länkar till föreningarna där man ser vilka fiskeregler som gäller för olika vatten, säger Tony Söderlund, kommunfiskekonsulent på Skellefteå kommun.