• Evenemang idag
Tisdag
26
Mars 2024
Sara kulturhus Scen 1 Skellefteå

Stolthet & fördom

Nu öppnar Sara kulturhus och Norrlandsoperan dörren till Jane Austens ikoniska berättelse om Elizabeth Bennet och Mr Darcys krokiga väg till äktenskaplig lycka – denna gång som opera! Galant, vacker och intagande musik suger oss åter in i deras fascinerande värld fylld av intriger och äkta känslor. Föreställningen blir ett dansant och psykologiskt maskineri som ömsom drivs av individens längtan, ömsom av det sociala kollektivets regler.
Sara kulturhus och Norrlandsoperan bjuder in till en oförglömlig upplevelse med operan Stolthet och fördom. Med musik av Daniel Nelson och libretto av Sofia Fredén, tar denna föreställning oss med på en musikalisk resa in i Elizabeth Bennets och Mr Darcys romantiska värld. Njut av den galanta, vackra och intagande musiken som fyller stora scenen och suger in dig i en fascinerande värld fylld av intriger och äkta känslor. Norrlandsoperans symfoniorkester, under ledning av dirigenten David Björkman, ger liv åt musiken som driver föreställningen framåt i en dansant och psykologisk resa genom individens längtan och det sociala kollektivets regler.
Regisserad av Clara Svärd och med scenografi och kostym av Marika Feinsilber, blir denna föreställning en visuell och musikalisk fest. Ljusdesignern Anna Wemmert sätter stämningen på scenen och tillsammans med de tio sångsolisterna, skapar de en föreställning som är fylld av intriger och äkta känslor.
Stolthet och fördom av Jane Austen är en av de mest ikoniska kärlekshistorier genom tiderna, och Norrlandsoperans uppsättning är en hyllning till dess komplexitet och en påminnelse om att det alltid finns hopp om lycklig kärlek, oavsett vilka hinder som måste övervinnas. Anders Lundström gestaltar Mr Bennet och Susanna Levonen spelar Mrs Bennet, medan Ingrid Berg tar på sig rollen som Lydia och Amie Foon gestaltar Charlotte. Föreställningen är en upplevelse du sent kommer att glömma, och ett måste för alla som älskar opera och klassiska kärlekshistorier.
Jane Austen och hennes ikoniska roman
Den brittiska författaren Jane Austen levde under 1700-talet och är känd för sina skarpa samhällssatirer och sina romanserier. Hennes verk har inspirerat generationer av läsare över hela världen. Austens mest kända roman, Stolthet och fördom, publicerades för första gången 1813 och räknas som en av de mest älskade kärlekshistorierna genom tiderna. Romanen följer huvudpersonen Elizabeth Bennet och hennes familj när de navigerar genom det sociala spelet och kärleksintrigerna i 1800-talets England. Elizabeth möter Mr Darcy och trots deras initiala osämja, utvecklar de en passionerad kärlekshistoria som är full av missförstånd och fördomar.
Stolthet och fördom är en roman som hyllas för sin skarpa sociala satir och sin skickliga skildring av karaktärer och relationer. Austens förmåga att skapa livfulla och komplexa karaktärer har gjort att hennes verk har blivit tidlösa och populära över hela världen. Norrlandsoperans uppsättning av operan Stolthet och fördom är en hyllning till Austens förmåga att skapa klassiska kärlekshistorier och en påminnelse om att hennes verk fortsätter att inspirera och underhålla läsare och publik runt om i världen.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Sara kulturhus Scen 1). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Stolthet & fördom, Sara kulturhus Scen 1

POPULÄRT I Skellefteå JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Skellefteå.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Skellefteå. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni